Festivalin ArdındanTüm Karsniyaseverlerin bildiği üzere artık gelenekselleşen Acısu ve Yayla Festivalinin 4.’sü bu yıl 16 – 18 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bu etkinliğin ardından 14 Eylül 2014 tarihinde de bu festivalin değerlendirmesi derneğimizin Bursa şubesinde yapıldı.Toplantıya Ankara’dan genel sekreter Öner DEMİRCİ, Bursa şubesi başkanı Fahrettin GÜNDÜZ, diğer yönetim kurulu üyeleri Zeki AKPINAR ve Erbay IŞIK’ın yanında Karsniyalılar katıldı.
Toplantının moderatörü Öner DEMİRCİ ; “ Festivalin birinci gününde insanların festival alanına gelip yerleştiklerini, barınak yaptıklarını, ikinci gün misafirlerin kabul edildiğini ( Üç Irmak Derneği Başkanı, Kutlu Der yönetim kurulu),üçüncü gün ise Şevket (DOĞAN) abinin köydeki evinin yanması nedeniyle yangına gidildi ve sonunda eğlence bitti ve piknik havasında geçti.Aşağı yaylalarımızda şimdilik 8 tane yayla yapıldığını ve 10 tane olunca elektrik hizmetinin sözünü aldıklarını” söyledi. Fahrettin GÜNDÜZ ; “Festivalde kullanılan suyun köydeki suyu kestiği yönündeki tartışmanın yanlış olduğunu Yonkiyada da, Çermik’te de suyun aktığını, asıl sorunu köyde suların bahçe sulamasında kullandığından kaynaklandığını” söyledi.Yaylalarda gölge olmadığı için beğenmeyenler olduğunu söyledi.Burada muhtarın olmadığından eleştirilmesinin de doğru olmayacağını söyledi.
Öner DEMİRCİ ; Köyde suyu kullanan kişinin yaylaya gelince aynı suyunu kullandığını ve yayladaki suların musluklu ve kapalı olduğunu söyledi.Festivalin diğer köylerle beraber (Irmaklar,Kutlu Köyü) birer gün paylaşılarak yapılabileceği görüşü vardır.Buna sıcak bakmamaktayız dedi. Erbay IŞIK ; Festivaldeki eksiklerden biri de yeterince organize olamadıklarını ve bu konu ile ilgil önceden bir bütçe oluşturulması gerektiğini,Muhtarla dernek arasında bir sorun varmış gibi bir görüntünün ortaya çıktığını, bunun üzücü olduğunu, festivale gelen devlet adamlarının da muhtarı göremediklerini söyledi. Ayhan BAYRAKTAR; Bu yaz yaylalarda gördüğüm duman beni anılarıma ve çocukluğuma götürdü,duygulandım.Bir kaç yıl daha yaylalarda yapılsa da festivalin anlamına uygun olarak festival alanının Çermik bölgesine çekilmesinin uygun olacağını,derneğin sivil toplum kuruluşu olduğunu, muhtarın köyde en yetkili ve köyü temsil eden kişi olduğunu ve önemsenmesi gerektiğini, her türlü yanlışa rağmen muhtar oraya gelmeliydi. söyledi. Nursal ÇELİK; İsmail DOĞAN’ dan duyduğuna göre muhtarın dernek yöneticilerine geçen yıldan da kalan bir kırgınlığının olduğunu söyledi. Dedi. İsmail AKPINAR; Geçen yılda da yine muhtar ile dernek arasında bir anlaşmazlık olduğunu bildiğini söyledi.
Muharrem DEMİRCİ; Sanatsal ve kültürel etkinliklere yer verilmeliydi, köyümüzden yetişen yazar ve şairlerimiz vardır, orada yazdıkları okunabilirdi dedi. Aytekin GÜNDÜZ; Festivalde yaşanan sorunların kendisini üzdüğünü festival başlamadan aylar önce çalışmalarının başlaması gerektiğini söyledi. Şener AKPINAR; Aksaklıklara rağmen güzel bir festival olduğunu, 7 adet yaylanın yanında 21 tane de barınmak için yer ( çadır,baraka,koğ ) saydığını, herkesinin kendi eski yaylasının yerine yerleştiği için artık yaylanın ortasından geçen yolun üstüne bütün yaylanın yerleşmesinin imkanı olmadığını söyledi. Tahsin GÜMÜŞ; Böyle etkinliklerde muhtar ile diyalog halinde olunmalıdır, festivalden sonra muhtar ile görüşme yapıldı mı? Diye sordu. |
2806 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |