• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Karsniya-KAPI-K%C3%96Y%C3%9C/387816791306924?fref=ts
  • https://twitter.com/karsniyali
    • 6. Acı Su ve Yayla Festivalinden
    • Kışlalarımız (Yaylalar)
    • Oktay AKPINAR'ın arşivinden
    • Yasak'dan
    • Panteb'dan
    • Sözü olan erlerin meydanı "Cami Kapısı"
    • Kürdevanın eteğinde "Karsniya Koyunları"
    • Muhtarımızın
    • Festivalimizden 2019
    • Karsniya'da Kış
    • Ertuğrul AKPINAR arşivinden
    • Cami Kapısı Sohpetlerinden
    • Şifa kaynağımız "ÇERMİK"
    • Camimiz
    • Alettebler
    • Karsniyaspor Antrenmanda

KARSNİYA DER'DE BURSA TOPLANTISI

Karsniya Der genel merkez yönetimi ile beraber Bursa yönetimi toplantı düzenledi.

               Derneğimizin   genel merkez şubesinin isteği ile bugün Bursa Artvin Kültür ve Sanat Derneği ( AS -DER)  de bir toplantı düzenlendi. Gündemi ve sonuçları açısından son derece önemli toplantıda  köyümüz ile ilgili birçok konu ele alındı.

 

 Ankara şubesini temsilen genel başkan Şenol Arslan, başkan yardımcısı Hatice Kurt, genel sekreter  Öner Demirci ve  Soner Usta katıldı. Toplantının kendi deyimiyle  moderatörlüğünü  Öner Demirci yaptı.

Toplantının en çok konuşulan konunu derneğin genel merkezinin Bursa’ya taşınıp taşınmayacağı ve bu dönüşümden sonra Ankara’nın şube olarak kalıp kalmayacağı oldu. Söylenenleri bire bir yazma fırsatımız olmadı. Bursa şubesi başkanı Taner Akpınar ve yönetim kurulu üyeleri   Savaş Yazıcı, Ali Bayraktar, Serkan Demirci ve Fahrettin Gündüz genel olarak merkezin  Bursa’ya alınmasına sıcak baktıkları anlaşıldı. Festival gibi bazı organizasyonlarda şube olmaktan kaynaklanan sorunlar çıktığı, Bursa’da ikamet eden üye sayısının fazla olması gibi nedenlerle değişimin uygun olacağı dile getirildi.  Ankara merkez şubesinden gelen yöneticiler ise bu dönüşümün yapılabilmesi için bir genel kurula gidilmesi veya 2025 yılında yapılacak olağan genel kurulun beklenebileceği, erken yapılacak genel kurula Bursa şubesini temsilen 16 kişinin ve Ankara şubesi 76 üyesinin  3/2’si olan 51 kişinin katılması gerekeceği , bu kadar  üyeyi bir araya toplamanın zorlukları dile getirildi. Ayrıca merkezin Bursa’ya taşınmasının Ankara’da bazı kırgınlıklara yol açacağı söylendi.

   Diğer önemli bir gündem konusu ise festivalin nasıl ve kimler tarafından organize edileceği daha da önemlisi ne zaman yapılacağı konusunda fikir alışverişi yapıldı. Geçen yıl yapılan festivalin Kurban Bayramı için izne gelenleri mağdur ettiği ayrıca festival için izin alamadıkları dile getirildi. Bu yıl yapılacak festivalin Kurban Bayram’ından sonraki hafta  ( 6 – 9  Temmuz ) tarihlerinde yapılması gerektiği, farklı bir görüş olarak da iklim şartlarının Temmuz ayı başında festival için çok uygun olmayacağı , daha önce de dile getirildiği gibi sabitlenerek  Ağustos ayının ilk haftasında  yapılabileceği , üçüncü görüş ise   ülkemizdeki genel seçimlerin  net tarihlerinin belirlenmediği ve seçimin ikinci tura da kalma ihtimali olduğundan  şimdiden belirlenmemesi gerektiği kabul gördü.                                      

 

Yukarıda yazılanlar kadar zaman almasa da konuşulan sorunlar ve çözüm önerileri şunlardı.

Köyün ana arter yollarının   günümüz şartlarına  cevap veremediği , yer yer daralmalar olduğu, muhtarımızın da  elbirliği ile  ilden gelecek kadastro ekibinin öncülüğünde  yolların genişletilebileceği söylendi.

          Kanalizasyon, su borularının dar  ve kalitesiz olduğu için sık sık patladığı, bir çok konuda ihtiyaçlarımıza verdiği destekte olduğu gibi iş insanımız Salim Usta’nın altyapı giderlerini hesaplattığı, yardımcı olabileceğini söylediği halde  köyden bir destek gelmediği ifade edildi.

          Köyümüzün karşı yamacındaki  “ kac” denen  ( sarı topraklık alan)  yerin ağaçlandırılması gerektiği gibi bir çok konuda fikirler ileri sürüldü.

       


     Müsaadeniz ile toplantı hakkında birkaç cümle de kendi fikrimi belirtmek isterim.                                       Köyümüzü ve sorunlarını dert edinmiş insanların Ankara’dan Bursa’ya gelmiş olmasını, Bursa’da yaşayanların işini gücünü bırakıp toplantıya katılmalarını takdire şayan buluyorum. Toplantıya katılan herkesin iyi niyetle  köyümüzün ihtiyaçlarının çözümüne yönelik çabalarını hayranlıkla izledik.Toplantı sırasında ara sıra ses yükseltmeler, gerginlikler olsa da samimi, iyi dilek ve  temenniler ile sona erdi.


      Bundan sonraki toplantılar için de fikir olması adına öncelikle toplantıya katılabilecek herkese gündem maddeleri gönderilmeliydi. Yani toplantıda nelerin görüşüleceği madde madde önceden bilinmeli, katılımcılar da ona göre hazırlıklı gelmelidir. Toplantı karşılıklı ve birbirimize cevap verme şeklinde değil de yöneticinin söz verdiği ölçüde ve fikirlerimizi dile getirmeliyiz. Bazı katılımcıların söz almak için zaman kalmayacağını varsayarak her konuda görüş belirtmek zorunda olmadığımızın farkında olmalıyız.  

 

Köyümüz için güç birliği yapan, emek veren, zaman ayıran , bütçe ayıran herkese teşekkür ederiz. Bundan sonra da kararlılıkla köyümüz hakkında daha güzel çalışmalar olacağına inancımız tamdır.

       Toplantıya katılım imza sirküsü



    Toplantıda   konuşulanlar aşağıdaki gibi tutanak haline getirilmiştir.






383 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret355068
Saat
Hava Durumu
AlışSatış
Dolar34.652334.7912
Euro36.423936.5699